Kuvassa on öljymaalaus, jonka on maalannut William Lönnberg. Kuvassa peura seisoo syksyisessä metsässä.

30.8.2024

Syksyn Tiistaikonsertit 2024

17.9 Seppo Kantonen trio

Jazz | Seppo Kantonen: piano ja sävellykset, Antti Lötjönen: kontrabasso ja Markku Ounaskari: rummut

Seppo Kantonen trio merkitsee legendaariselle pianistille paluuta perinteisen piano-basso-rummut-trion pariin. Poikkeuksellisen ansioituneiden jazzkonkareiden uusi kokoonpano kiersi laajasti Suomea tammi-helmikuussa 2024 ja aloittaa syksyn kiertueensa Loimaan Taidetalossa 17.9.

Pianisti Seppo Kantonen (s. 1963) on vuodesta 1982 soittanut työkseen melkein mitä tahansa jazzia sekä paljon muutakin musiikkia rockista barokkiin – koska halusi jo nuorena musiikinopiskelijana hallita kaiken varalta kaikki tyylit sekä oppia soittamaan kaikkia vielä omaan tyyliin.

Pistämätön tyylitaju on taannut venyvälle Kantoselle hyvän työllistymisen ja häntä voi kuulla noin kahdella sadalla albumilla, muun muassa basisti Pekka Pohjolan, saksofonisti Eero Koivistoisen ja trumpetisti Otto Donnerin sekä Helsinki UMO Jazz Orchestran.


15.10. Pianobattle

Yksi piano, kaksi soittajaa | Iiro Komulainen ja Niklas Klaavo

Kun kaksi upeaa pianotaituria yhdistävät voimansa, maailma pysähtyy – on vain pakko kuunnella. Konserttikokemus nostaa kuulijan taianomaiseen tilaan, joka tarjoaa matkan toiseen maailmaan.

Konsertit ovat olleet todella suosittuja ja ovat keränneet, esim. Heinäkuussa -23 Temppeliaukion kirkossa kahtena päivänä vaikuttavan, yli 1500 kuulijan joukon. Tässä Las Vegasista alkunsa saaneessa konserttimuodossa on todella voimaa ja karismaa, ja myös uutuudenviehätystä, joka varmasti kiinnostaa kuulijoita.


12.11. Arrhythmics

A cappella | Konsertissa käydään läpi suomalaisen naiskuoromusiikin historia 12 esittäjän voimin

Arrhythmics on Turun yliopiston opiskelijoista, jatko-opiskelijoista ja jo työelämään siirtyneistä laulajista koostuva 12 naisen a cappella -yhtye, joka tekee erittäin monipuolista musiikkia rennolla mutta tavoitteellisella otteella. Lauluryhmässä jokaisen persoona saa kuulua ja stemmat sovitaan kappale kerrallaan, jolloin lopputulokseksi saadaan kappaleesta toiseen elävä soundi.

Yhtye teki viime syksyllä suuren urakan ja harjoitteli haastavan ohjelmiston suomalaisen musiikin konserttia varten, joka pidettiin yliopistolla itsenäisyyspäivän aattona. Konsertissa käydään läpi suomalaisen naiskuoromusiikin historia, ja kappaleet tuovat esiin aikansa naiskuvaa ja sitä, mitä ylipäänsä naisten on ollut soveliasta laulaa minäkin aikoina ja minkälaista musiikkia diskanttikuoroille tehdään entisaikoihin verrattuna tänä päivänä. Tämä ohjelmisto kuullaan myös Loimaalla tiistaikonserttisarjassa.


17.12. Tapani Rinne

Saksofoni | Kokeellisen ja innovatiivisen soittotyylinsä ansiosta Tapio Rinnettä pidetään yhtenä arvostetuimmista ja ainutlaatuisimmista pohjoismaisista muusikoista.

Rinne on parhaiten tunnettu elektronisen jazzin edelläkävijänä pidetyn RinneRadion nokkamiehenä, mutta hän on myös luonut merkittävän soolouran ja julkaissut useita omia levyjä.

Äänitetuottajana hän on vastannut useiden levyjen musiikista saamelaisjoikaaja Wimme Saaren kanssa sekä kokeellisen harmonikansoittaja Kimmo Pohjosen albumien Kielo (1999) and Kluster (2002) tuotannosta. Soololevytystensä ja lukuisten artistikollaboraatioiden ohella Rinne on säveltänyt musiikkia ja suunnitellut äänimaisemia teatteriin, radiokuunnelmiin, dokumenttielokuviin, filmeihin, taidenäyttelyihin sekä nykysirkuksen ja nykytanssin esityksiin.

Musiikkitoimittaja-kirjailija Petri Silas kuvaili Tapani Rinnettä muusikkona seuraavalla tavoin FIMIC:in julkaiseman Finnish Jazz -teoksen viidennessä painoksessa vuonna 1998: “Yksi nykyjazzin kaikkien aikojen menestyneimmistä rajojen rikkojista, Tapani Rinne on huolellisesti ohjannut uraansa voitosta toiseen. Hänen eksentrinen yhdistelmänsä perinteistä jazzia, herkkiä ambient-äänimaisemia ja vimmaisesti kuljettavia tekno-, hiphop- ja drum’n’bass-rytmejä RinneRadiossa on raivannut tien tähtien joukkoon sekä kotimaassa että kansainvälisesti.”

Konsertit totutusti tiistaisin Meeri-salissa klo 19. Liput 10/8€ museokortilla 7/5€. Loimaan Seudun Musiikkiopiston opiskelijoille vapaa pääsy.